AddThis Social Bookmark Button

welcome

E
 Kedves Látogató!
 
Szeretettel köszöntöm Papnevelő Intézetünk honlapján.  A kommunikáció korszakában élünk, ezért hangoztatják oly gyakran, hogy aki nem képes jól kommunikálni, nem létezik. Jelen honlapunkkal létezésünkről szeretnénk hírt adni a világnak. Idelátogató testvéreink Szemináriumunk virtuális barátai, olyan személyek, akiket érdekel kispapjaink élete, az egyházi szolgálatra való felkészülése.
A „seminarium” latinul csemetekertet jelent, az a hely, ahol az Úr hívó szavát meghalló ifjú hét év alatt Krisztus papjává, az Egyház szolgájává fejlődik. Gyulafehérvári szemináriumunk élő közösség, ahol életerős és vidám fiatalok imádkoznak és tanulnak együtt, várva a pillanatot, amikor bemutathatják a Legszentebb Áldozatot! Ezért azt szeretnénk, hogy minden Kedves Látogató, aki megnyitja honlapunkat, betekintést nyerjen mindennapi életünkbe, azokon az eseményeken keresztül, amelyek közösségünk arcélét meghatározzák.
János evangéliumában olvassuk, hogy a kereső tanítványok, amikor először találkoztak Krisztussal, megkérdezték tőle: „Mester, hol laksz?” Erre Ő azt válaszolta: „Gyertek, nézzétek meg!” Az evangélium folytatja: „És aznap nála maradtak…”
Én is arra bátorítom a Kedves Látogatót! Ha kíváncsi vagy életünkre, gyere, tekints be bátran honlapunkra, és maradj a SIS barátja!
 
 
 

Korom Imre, rektor