AddThis Social Bookmark Button

NTTKlogo 2016 

A Babeș–Bolyai Tudományegyetem Római Katolikus Teológia Kara nemzetközi tudományos teológiai konferenciát szervezett Catholice reformare. A katolikus egyház a fejedelemség  korában címmel. Ez a hatodik a sorozatban, mely NTTK-ként vált Intézetünk tudományos értékű "márkájává".

Az eseményre 2016. október 20-21. között Gyulafehérváron került sor, a Pasztorálteológiai Intézetben. A kétnapos rendezvényen nemcsak a hallottak, hanem a látottak és az ízlelt kulináriák is teret kaptak, hiszen az előadásokat a Codex Régizene Együttes, két borskóstolós vacsora Küküllőváron valamint az Érseki Pincében, illetve egy felejthetetlen várséta, székesegyházi bemutató és érsekségi terepszemle színezte. Előadóink az Erdélybe 300 éve visszatért katolikus püspökök munkásságáról, az akkori társadalmi és egyházpolitikai történésekről értekeztek. Az eseményen megtisztelt jelenlétével SER Jakubinyi György, SER Tamás József, SER Martin Roos, Msgr. Kovács Sándor, Msgr. Potyó Ferenc, ft. Varga Rezső, ft. Jakab Gábor, ft. Szőcs Csaba, Hegedüs Enikő művészettörténész, Bodó Márta főszerkesztőasszony, valamint számos pap és teológushallgató. 

 DSC 0128

Vendégelőadóink: Kruppa Tamás, Szirtes Zsófia, Tóth Tamás, Kovács András, Mihalik Béla, Lakatos Attila, SER Martin Roos, Tusor Péter és Marton József.

DSC 0158

DSC07577

mise

DSC07541

A teljes konferenciát élőben közvetítette a szeminárium médiacentere.

DSC07606

DSC 0103

DSC 0016

DSC 0057

DSC 0074

A konferencia szervezői: Marton József, Diósi Dávid és Vik János. 

A konferencia partnere: Gyulafehérvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala

A konferencia támogatói: Melinda Instal, Csíki Sör Manufaktúra, Amigo & Intercost, Székely Falat, Hargita Gyöngye, Gordon, Sergiana, Verbum KKE, Agra’s, Pită de Sântimbru, VeroPane, Macromex, Lin & Ema, Macalik tea- és fűszerkeverékek, Temesvári Római Katolikus Püspökség, A gyulafehérvári Érseki Borospince, Kolozsvári Szent Mihály Plébánia - Kovács Sándor főesperes, Jidvei Borászat.

A konferencia médiapartnerei: az erdélyi Mária Rádió, Vasárnap, Keresztény Szó, mégIS valamint a szemináriumi médiacenter.

Az eseményről készült fotókat megtalálják a szeminárium facebook oldalán, a konferencia közvetített anyagát, plakátját és programját pedig itt.