AddThis Social Bookmark Button

1

Csongi

 

Bőjte Csongor vagyok, Csíkszentdomokoson születtem 1995. március 8-án. A csíkszeredai Segítő Mária Római Katolikus Gimnáziumban érettségiztem 2014-ben, majd Kolozsváron tanultam a BBTE Római Katolikus Teológia karán didaktikai teológiát, vele párhuzamosan Bölcsészettudományi karon magyar nyelvet és irodalmat. „Földimmel”, Isten szolgája Márton Áron püspökkel vallom, hogy „akik őrhelyen állnak, éber figyelésre és megsokszorozott munkára vannak kötelezve”.

 

robi

 

Nevem Burcutean Robert - Gabriel, Máramarosszigeten születtem, ahol a Borromeo Szent Károly plébániához tartozom.  A középiskolát szülővárosomban végeztem a Dragoș Vodă Főgimnáziumban. Sikeres érettségi után felvételemet kértem a Gyulafehérvári Papnevelő Intézetbe.

 

 

ottó

 

A nevem Czirják Ottó, 1998. július 1-én születtem Csíkmadarason. Középiskolai tanulmányaimat a csíkszeredai Segítő Mária Római Katolikus Teológiai Líceumban végeztem. Sikeres érettségi után, hallgatva Isten hívó szavára felvételemet kértem a gyulafehérvári teológiára. 

 

 

erdély

 

A nevem Erdély Hunor és Kézdimartonosról érkeztem. 1999. március 31-én születtem Kézdivásárhelyen. A gyulafehérvári Gróf Majláth Gusztáv Károly Római Katolikus Teológiai Líceumban végeztem a középiskolai tanulmányaimat. Már gyermekkoromban éreztem a Jóisten hívását és ez az érzés az évek folyamán erősödött bennem. Ezért úgy érzem, hogy a Jóisten kegyelmére bízhatom magamat és remélem, hogy az ő segítségével teljesíteni tudom a rám bízott feladatokat, így idén nyáron a líceum befejezése után felvételt nyertem a gyulafehérvári szemináriumba.

 

  

egon

 

A nevem Ferencz Egon-József, 1998. december 3-án születtem. Gyergyószárhegyen lakom és a Gróf Majláth Gusztáv Károly Római Katolikus Líceumban végeztem a tanulmányaimat. Hivatást csak 11. osztályos koromban éreztem komolyabban. Érettségi után döntöttem úgy, hogy igent mondok Isten hívó szavára, ezután felvételiztem a szemináriumba. Hiszem azt, hogy ha Isten valóban azt akarja, hogy pap legyek, akkor megadja a szükséges erőt a kitartáshoz, hogy befejezzem azt, amit elkezdtem.

 

  

hegyeli

 

Hegyeli András vagyok, Gelencéről érkeztem. Középiskolai tanulmányaimat a gyulafehérvári Gróf Majláth Gusztáv Károly Római Katolikus Teológiai Líceumban végeztem, ahol sikeresen érettségiztem, majd felvételt nyertem a teológiára. Nagy kíváncsisággal várom a szeminárium nyújtotta programok és kurzusok színes kihívásait.

 

 

hosszu norbi

 

Hosszu Norbert-Lajos vagyok, 1998.május 18-án születtem Kovásznán, Kézdimartonoson nevelkedtem. Az általános iskolámat Bereckben végeztem, a középiskolát pedig a gyulafehérvári Gróf Majláth Gusztáv Károly Római Katolikus Líceumban. Az itt eltöltött idő alatt még jobban tisztázódott bennem a hivatásom a papság iránt. Sikeres érettségi után felvételt nyertem a gyulafehérvári Megtestesült Bölcsességről nevezett Római Katolikus Hittudományi Főiskolára. Tanulmányaim befejeztével olyan pap szeretnék lenni, aki híven szolgálja embertársait és közel vezeti őket Istenhez.

 

 

k

 

Kajtár Arnoldnak hívnak, 1998. június 19-én születtem Csíkszeredában és Hidegségen lakom. A középiskolai tanulmányaimat a Gróf Majláth Gusztáv Károly Római Katolikus Teológiai Líceumban végeztem.  Itt töltött éveim alatt éreztem magamban először papi hivatást és döntöttem úgy, hogy érettségi után a gyulafehérvári Megtestesült Bölcsességről nevezett Római Katolikus Hittudományi Főiskolára fogok jönni. Remélem, hogy amit a Jóisten megkezdett bennem, ahhoz elég kegyelmet is fog adni.

 

 

zsolti

 

Kajtár Zsolt-László vagyok, 1998. január 10-én születtem, háromgyermekes család második gyermekeként Gyimesközéplokon nevelkedtem. Általános iskoláimat szülőfalumban végeztem, középiskolát pedig a gyulafehérvári Gróf Majláth Gusztáv Károly Római Katolikus Líceumban. A líceumi négy év alatt érlelődött meg bennem a papság iránti vágy, úgy érzem, hogy Isten az Ő népének szolgálatára hívott meg engem.

 

 

alpár

 

Kovács Alpár a nevem, 1998. november 27-én születtem, Szovátán nevelkedtem. Székelyudvarhelyen a Benedek Elek Pedagógiai Líceumban végeztem középiskolai tanulmányaimat, amely idő alatt érlelődött bennem a papi hivatás gondolata. Sikeres érettségi után elfogadtam Isten hívását és jelentkeztem a Gyulafehérvári Papnevelő Intézetbe.

 

 

ferenc

 

Nevem Melega Ferenc István, 1998. július 6-án születtem Máramarosszigeten, az aknasugatagi Szent Péter és Pál plébániához tartozom. Az elemi iskolát szülőfalumban, a középiskolát pedig a máramarosszigeti Dragoș Vodă Főgimnáziumban végeztem.

 

 

vombat

 

A nevem Nagy Ferenc, Deményházán születtem 1998. október 15-én. Középiskolai tanulmányaimat a Gróf Majláth Gusztáv Károly Római Katolikus Líceumban végeztem. A sikeres érettségi után felvételiztem a teológiára. Már kiskorom óta pap akartam lenni, de a biztos döntésemet az érettségi határozta meg, így elkezdhettem azt az utat, amelyet Isten szánt nekem.