AddThis Social Bookmark Button

 Comp 1 0000000-001

Jelként, ahova kell! Ez a címe annak a filmnek, amely a gyulafehérvári Papnevelő Intézetet mutatja be, és amelyet 2008. május 25-én, délután fél ötkor láthattak az RTV 2-es csatornáján. A film a teológián működő EMEI kommunikációs szakosztályának felkérésére és közreműködésével készült. Betekintést nyerhetnek a kispapok hitéletébe, mindennapjaiba, a keresés útján járva vallanak a teológusok meghívásukról, belső küzdelmeikről, de azok is megszólalnak, akik ezen az úton elkísérik őket: tanáraik, lelki vezetőjük, gyóntatójuk. Egy olyan világról kaphatnak képet, amelyről néha tévesen azt feltételezzük, hogy egy zárt világ, holott pontosan a nyitás jellemzi. A film szerkesztője: Márkus Etelka. Operatőr: Alexandru Marius. 

 

 

Idebent. A gyulafehérvári szeminárium (Megtestesült Bölcsességről nevezett Papnevelő Intézet – Seminarium Incarnatae Sapientiae) keretében működő Erdélyi Magyar Egyházirodalmi Iskola idei célkitűzései közt szerepel egy, a szemináriumot népszerűsítő imázsfilm elkészítésének projektje. A készülő filmből rövid előzetest tettek közzé készítői, amelyet oldalunkról is elérhetnek olvasóink. A májusban megjelenő film előzetesének célja az érdeklődés kiaknázásán túl a szeminaristák életét megismerni vágyók figyelmének fenntartása, a jövő nemzedék kíváncsi és érdeklődő szempárainak felvillantása és azok mélyreható rálátásának elősegítése. A pünkösdvasárnap megjelenő imázsfilmben szeminaristák vallanak hivatásukról, imaéletükről, mindennapos tevékenységeikről, feladataikról, jövőbeli terveikről. (előzetes)

 

 

Înăuntru. Școală Literară Bisericească Maghiară Ardealană, din cadrul Institutului Teologic din Alba Iulia (Seminarul Înțelepciunii Întrupate – Seminarium Incarnatae Sapientiae) are în proiect pentru anul acesta realizarea unui film de prezentare, menit să popularizeze seminarul. Filmul va apărea în mai și trailerul are menirea de a atrage atenția și de a menține interesul celor care doresc să cunoască viața seminariștilor. În acest film de prezentare, care va apărea în Duminica Rusaliilor, seminariștii depun mărturie despre vocația lor, despre viața de rugăciune, despre activitățile zilnice, despre sarcinile și proiectele lor de viitor. (trailer)

 

 

expo

 

"PORSZEM RAKÓDOTT PORSZEMRE. Azt jelentette, hogy nem történik semmi, hiába várjuk. Hogy csak rakódnak bennünk a napok, az órák, a percek: nincs más cselekménye az életünknek. Azt jelentette, hogy mégis így telik velünk az idő, rettenetesen és csodálatosan." Ottlik Géza híres művének (Iskola a határon) mondatát választottuk annak a kiállításnak címéül, melyet az Erdélyi Magyar Egyházirodalmi Iskola Tisztikara szervez 2016. április 27 és május 16. között a Hittudományi Főiskola főfolyósólyán. A tárlat szeminaristák képeit és verseit dolgozza fel, célja a figyelem életünk hátterére való összpontosítása. A képek és versek pályázati anyagok, melyek közönségdíjban részesülnek. Díjazásuk az EMEI évzáró ünnepségén lesz, 2016. május 15-én, melyen bemutatásra kerül a szeminárium imázsfilmje is, Idebent címmel. A lenti képre kattintva elérhetőek a kiállított képek pályázati részei, itt pedig fotókat találnak a tárlatról.

 

exbanner

 

 

logo inauntru