top of page
Keresés
  • Szerző képeSeminarium Incarnatae Sapientiae

A reverenda alatt papi szívnek kell dobognia!

Pár éve hagyomány a gyulafehérvári papnevelő intézetben, hogy az admissziót megelőző este a szemináriumi közösség együtt készül a másnapi befogadási szertartásra. A beöltözendő kispapok rövid lelkigyakorlat után ünnepi vesperás keretében Kiss Endre spirituálistól vették át a reverendát, amelybe az ünnepi szentmise keretében öltöznek be.

Ünnepi vesperás a beöltözést megelőző estén.

A szűk körben tartott bensőséges ünnep során a közösség nevében Küsmődi Csongor-Ignác főmagiszter köszöntötte a harmadéveseket. Az utolsó éven járó főmagiszter arra bíztatta a beöltözendőket, hogy a reverenda viselése révén tegyenek tanúságot Krisztusról, aki meghívta őket. A rendhagyó beöltözési ünnepségről pedig elmondta, hogy bár nehéz lehet az ünnepeltek számára, hogy a szüleik, családjaik, barátaik nem lehetnek jelen életük e fontos eseményén, mégis ezáltal lehetőséget kaptak arra, hogy az ünnep lényegére tudjanak figyelni.

A szemináriumi közösség nevében Küsmődi Csongor-Ignác főmagiszter szólt a harmadéveskhez.

Kiss Endre spirituális a reverendák átadása előtt az ünnepeltekhez szólva hangsúlyozta, hogy három lényeges szó mentén alakítsák életüket: keresni, követni és megtartani Krisztust! Mint fogalmazott: „Mindegy, hogy milyen a reverenda, hány gomb van rajta, a lényeg az, hogy milyen szív dobog alatta. Papi szívnek kell dobognia!”

Az ünnepi vesperást Kiss Endre spirituális vezette.

A spirituális bíztató szavai után egyenként átadta a beöltözendőknek a reverendát, amelyet a gyulafehérvári székesegyházban fog megáldani Kovács Gergely érsek, aki az ünnepi szentmise keretében hivatalosan is a papjelöltek közé fogadja a harmadéves szeminaristákat.

Az ünnepi esemény október 25-én, vasárnap délelőtt 10 órától a templom.ro oldalon keresztül lesz követhető.904 megtekintés
bottom of page