top of page
Keresés
  • Szerző képeSeminarium Incarnatae Sapientiae

„A szeretetkapcsolatok nem szakadnak el’’

Hosszú évek óta minden évben halottak napja környékén a gyulafehérvári papnevelő intézet kispapjai hazautaznak, hogy otthon, a családban és a plébániai közösségben ünnepelhessék Mindenszenteket és emlékezhessenek elhunytjaikról. Az idei évben ezt is „átírta” a koronavírus okozta világjárvány, hiszen a szeminaristák az érseki központban, Gyulafehérváron maradtak, hogy felelősségteljesen megőrizzék családjaik és önmaguk egészségét is.

Amint arról korábban beszámoltunk, a halottak napját megelőzően a gyulafehérvári köztemetőben nyugvó papok és szerzetesek sírját öltöztették ünneplőbe, imádkozva értük. Halottak napjának reggelén részt vettek a Kovács Gergely érsek által bemutatott szentmisén a székesegyházban, amely keretében lucernáriumot végeztek az ott nyugvó főpásztorok, kanonokok és világi elöljárók lelke üdvéért.

A halottakra való megemlékezés november 2-án este vált bensőségesebbé, amikor a szeminárium udvarán, Lépes György egykori püspök emlékkeresztje mellett gyertyák fénye mellett imádkozták el a halotti zsolozsma esti dicséretét, amelynek keretében Kiss Endre spirituális osztotta meg gondolatait életről, halálról és feltámadásról.

November 3-án reggel szentmise keretében is imádkoztak elhunyt szeretteikért, de ugyanakkor a szemináriumi közösség elhunytjaiért is.


További képek:

Fotók: Erdély Hunor és Kajtár Zsolt

221 megtekintés
bottom of page