top of page
Keresés
  • Szerző képeSeminarium Incarnatae Sapientiae

Bemutatkoznak a diakónusjelöltek: Biró Károly


Csíkszenttamáson születtem 1987. június 21-én. Az általános iskolát szülőfalumban végeztem, majd a középiskolát, a csíkszeredai Venczel József Iskolaközpontban, ahol erdésztechnikus szakon végeztem.


Az érettségi után nyolcévnyi útkeresés kezdődött az életemben. Ezalatt több tanfolyamot és egy egyetemet is végeztem, de több munkahelyem is volt. Teltek az évek az évek, és semmi sem okozott örömöt, nem találtam a helyem. Végül 2015 tavaszán meghallottam Isten hívó szavát, és jelentkeztem a gyulafehérvári szemináriumba.


A teológiai évek során fokozatosan erősödött bennem a hivatás. Sok megpróbáltatást és nehézséget kellett elviselnem, de Isten mindig ezekben a nehéz pillanatokban éreztette meg leginkább az Ő jelenlétét és szeretetét.


A diakónussá szentelésemre imádságos lelkülettel készülök, és a szentelésben teljesen át akarom adni magam Istennek. Vágyam, hogy diakónusként az evangéliumot tetteimmel is hirdessem.


Imádkozzunk a diakónussá szentelendőkért:

Istenünk, szent Atyánk, te minden hívőt a szeretet tökéletességére hívsz, sokakat pedig arra biztatsz, hogy Fiadnak szorosabban nyomába szegődjenek. Add, hogy akiket különlegesen lefoglaltál magadnak, életmódjukkal országod tündöklő jelévé váljanak az egyház és az egész világ örömére. Kérünk, Urunk, fogadd őket szívesen, és add, hogy segítségeddel hozzád mindig hűségesek maradjanak, és a nekik adott mennyei ajándékok maradandói gyümölcsöt hozzanak, Krisztus, a mi Urunk által. Ámen!

2 388 megtekintés
bottom of page