top of page
Keresés
  • Szerző képeSeminarium Incarnatae Sapientiae

Együtt haladni Szent József oltalma alatt

Szemináriumunkban rendszerint tanítási szünettel, ünnepi szentmisével és előadással ünnepeljük a mindenkori Szentatya beiktatásának évfordulóját. Idén, Szent József ünnepén, Ferenc pápa beiktatásának kilencedik évfordulóján újból a szinodalitás útjára lépve ünnepeltünk.


A reggeli szentmisén a Boldogságos Szűz jegyesének nevét viselő Timár József diakónus hirdetett igét, aki elmélkedésében a férfiak számára ma is követhető példaképként állította a kispapok elé Szent József alakját. Mint fogalmazott „a Szent Józsefhez hasonló férfiak noha egyre kevesebben vannak, mégis ők azok, akik egyszerre tudnak erősek és határozottak, de gyengédek is lenni a környezetükben élőkkel. A maguk csendességében igyekeznek becsülettel dolgozni, mások javát szolgálva”.


A szentmisét követően a kispapok évfolyamonként gyűltek össze, hogy a szinodalitás jegyében vissza és előre tekintsenek az osztályközösségekben töltött időszakra: mi az, ami segítette a közösségé formálódást, és mi az, ami netán megakadályozta az Isten útján való együtt haladást. A jövőre vonatkozóan irányelveket fogalmaztak meg, hogy mi az, ami segíti majd a közösség megmaradását, hogy a Mester meghívásának eleget téve együtt haladhassanak a pappá formálódás útján.


Az ünnepet közös rózsafüzér zárta, amelyet a Szentatyáért, az ő szándékaiért ajánlottak fel a kispapok és elöljáróik.


49 megtekintés
bottom of page