top of page
Keresés
  • Seminarium Incarnatae Sapientiae

Köszönet a főmagiszternek

A napokban elkezdődött második félév új változásokat is hozott szemináriumunk életében, hiszen a mindennapokat gördülékenyebbé tevő megbízatások rendszerint ekkor változnak, így hagyományosan ekkor köszön le a főmagiszter, aki összekötő kapocs a szeminaristák és az elöljárók között.

2022. február 18-án, a befejező imaóra elimádkozása előtt köszöntük meg Oros Tibor-Roland diakónusnak, hogy az elmúlt években lelkiismeretesen és bölcsen végezte a nem kevés felelősséggel járó megbízatását főmagiszterként.

Ferencz Zsolt, főmagiszter beszédében kiemelte, hogy Roland főmagiszteri megbízatását mindvégig az emberség jellemezte. Képes volt meghallgatni másokat, megszólítható volt és nem megközelíthetetlen. Vezető, aki ha kellett tudott határozott és szigorú lenni. Barát és társ, aki meghallgatta mások gondjait, és biztatta, ha épp arra volt szükségük. „Kívánom, hogy papi életed egyik alapja az az emberség legyen, amelyet felénk is megmutattál.” – zárta gondolatait.

Oros Tibor-Roland diakónus megköszönte társai együttműködését az elmúlt években és két dolgot ajánlott figyelmükbe. Elsőként, hogy munka végeztével mindig tegyék fel maguknak a kérdést: „lehetett volna-e még jobban, még lelkiismeretesebben elvégezni az adott munkát, feladatot?” Másodszor, hogy ne csak önmagukra figyeljenek, hanem a körülöttük élőkre is. „E két dolgot mindvégig tartsátok szem előtt a szemináriumi évek alatt!” – ajánlotta útravaló tanácsként Roland.

Köszönünk mindent, Roli!


Fotó: Bőjte Csongor/SIS

106 megtekintés
bottom of page