top of page
Keresés
  • Szerző képeSeminarium Incarnatae Sapientiae

Köszönet a hivatással végzett munkáért

Húsvét negyedik vasárnapja, avagy a Jó Pásztor vasárnapja világszerte egyben a hivatások világnapja is, amikor Egyházunk különösképpen imádkozik a már meglévő és új papi és szerzetesi hivatásokért, de más, világban megélt hivatásokért is.


Amint arról már korábban hírt adtunk, közösségünk Jó Pásztor vasárnapján különleges ünnepet ült, hiszen Kovács Gergely érsek lektorokká avatta a harmadéves- és akolitusokká a negyedéves kispapokat. A szolgálatok feladásán túl közösségünk számára még különlegesebb volt az alkalom, hiszen a szokásos ünnepi ebéd keretében köszönthettük az orvosi hivatását odaadással és önzetlenül megélő dr. Butnaru Anton, közösségünket szolgáló orvost.

András István rektor és Orosz Roland főmagiszter köszöntötték az ünnepeltet, akik beszédeikben kiemelték, hogy Butnaru doktor úrra most már több éve, hogy mindig számíthat közösségünk akár kisebb, de igen nagy súllyal bíró ügyekben is. Mindig önzetlenül, fáradtságot nem ismerve siet segítségére szeminaristának, elöljárónak és tanárnak egyaránt. Személyében olyan embert ismerhetünk és tisztelhetünk, aki valóban a Jó Pásztor példáját követve gondoskodik övéiről, hivatásának élve, ezáltal is példát adva a világnak.

A köszöntőbeszédek után kis figyelmességgel ajándékoztuk meg az ünnepeltet, többek között szemináriumunk díszoklevelével, amelyet közösségünk minden tagja kézjegyével látott el, így is kifejezve, hogy közösségileg, de személyenként is hálával tartozunk a doktor úrnak.


Doktor Úr! Isten éltesse sokáig erőben, egészségben!

Életére, szolgálatára a Jó Pásztor bőséges áldását kérjük!

Ad multos annos!

623 megtekintés
bottom of page