top of page
Keresés
  • Szerző képeSeminarium Incarnatae Sapientiae

Kispapok szülei találkoztak...

A szeminárium elöljáróinak kezdeményezésére első alkalommal 2019-ben gyűltek össze a kispapok szülei, hogy megismerjék gyermekeik „második otthonát.” A járvány miatt az elmúlt két esztendőben nem volt lehetőség a találkozásra, azonban 2022. május 14-én folytatták e szép kezdeményezést.

A kispapok Kovács Gergely érsek, szüleik, elöljáróik társaságában a püspöki palota udvarán.


A találkozó lényege, ahogy a Ratio Fundamentalis - a papképzés irányelveit meghatározó dokumentum - hangsúlyozza, megerősíteni a család és a szülők szerepét gyermekeik hivatásának kibontakozásában, megélésében. Lényeges, hogy a szülők szerető figyelemmel kísérjék gyermekük életét, meghagyva döntéseiknek szabadságát.


Az együttlét elején Kovács Gergely érsek, mint a szeminárium legfőbb elöljárója, illetve az esemény házigazdája köszöntötte az egybegyűlt szülőket. A találkozóval az elöljárók célja, hogy a szülők megismerjék a helyet és a közösséget, ahol gyermekeik hosszú évek folyamán készülnek a papságra. Továbbá a közös programok révén a szülők is megismerhessék egymást, akiknek szintén fontos szerepük van a kispapok hivatásában. Kiss Endre spirituális lelki táplálékkal erősítette a szülőket, majd a főpásztorral közösen megtekintették a székesegyházat és a püspöki palotát. A közös ebédet követően a szülők kötetlenül lehettek együtt gyermekeikkel.


A találkozó végén közösen kérték a Szűzanya, a papok és családok édesanyjának közbenjárását, majd a főpásztori áldás után kötetlen együttléttel zárult a program.Az esemény kiváló lehetőség volt kapcsolatok építésére, és a közös jövő tervezésére egyaránt. A szülők visszajelzése alapján az elöljárók a jövőben is tervezik a találkozó megszervezését.


Képek: Kováts Álmos/SIS

986 megtekintés
bottom of page