top of page
Keresés
  • Szerző képeSeminarium Incarnatae Sapientiae

Velem van az Isten! – Kápolnánk búcsúünnepe

Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepe szemináriumi kápolnánk búcsúünnepe. A búcsút megelőzően közösségünk az elmúlt héten lelkileg is különösen készült e jeles napra, hiszen nap mint nap különböző imaalkalmakra került sor, amelyek a lelkiekben való felkészülésünket segítették elő a búcsú napjára: rózsafüzérimádkozás, ifjúsági szentségimádás, közösségi évfolyamszintű imaalkalom, zsolozsmázás és gyertyás esti keresztút.

A búcsú napján kispapi közösségünkkel ünnepelt Kovács Gergely érsek, Jakubinyi György nyugalmazott érsek, a szeminárium elöljárói és tanárai, valamint a központi papság is.

Kovács Gergely érsek az ünnep alkalmából szentbeszédében rávilágított, hogy Izajás próféta jövendölése beteljesedett, miszerint „íme, a szűz fogan, fiút szül és Emmánuelnek nevezi el, ami annyit jelent: Velünk az Isten!” (Iz 7,10-14;8,10) „Mindegy, hogy mi történik a világban s körülöttem – mint pandémia, háború –, mindegy, hogy hol vagyok, hogy épp mit teszek, hogy vidám vagyok, vagy szomorú, hogy mennyire vagyok gyarló vagy bűnös: velem van az Isten! Észreveszem, hogy velem van, hogy gondot visel rám? Látom, hallom, érzem, tudom Isten állandó jelenlétét?” – tette fel a kérdést a főpásztor.

Fotó: Kováts Álmos-Botond/SIS

588 megtekintés
bottom of page