II. évfolyam

I. évfolyam

Achim László.jpg

Achim László

Kolozsvár • 1980. június 21.

Kilenc évig a Szent Mihály plébánián dolgoztam, mint templomőr. Ezt követően betegápoló kurzust végeztem, ahol naponta személyes kapcsolatba kerültem a betegekkel. Súlyos betegekkel találkoztam, akik sokat szenvedtek és többet láttam meghalni. Szerettem volna értük többet tenni, segíteni rajtuk és úgy gondolom papként lelkileg tehetek a legtöbbet értük. A nyáron kértem felvételemet a Papnevelő Intézetbe, ahol Isten segítségével megkezdtem tanulmányaimat.

Lázár Hunor.jpg

Lázár Hunor

Lövéte • 2000. november 12.

Olyan fiatalnak tartom magam, aki nyitott az emberek és a tudományok irányába egyaránt. Személyiségemhez hozzátartozik az empátia és a segítőkészség. Hobbym a zenehallgatás, a tudományos filmek nézése és a hagyományok ápolása. Isten hívását elfogadva jelentkeztem a szemináriumba, hogy jobban elmélyülhessek az isteni tudományokban és a hitemben.

DSC_0637.JPG

Pinkóczi György

Óradna • 1999. február 16.

Isten apró csodáit a természetben tudjuk felfedezni, így gyakran sétálok és figyelem a természetet, Isten jelenlétét. Szükséges volt egy év, amíg rájöttem, hogy Isten melyik utat szánta nekem. Ezért mielőtt felvételiztem volna a teológiára egy évet más egyetemen tanultam. Bár sokak meglátása szerint régóta meghívott Isten, én nem mondtam ki az igent azonnal. Kiss Attila plébános segítségével felismertem Isten hívó szavát és kimondtam az igent.

DSC_0654.JPG

Vațlavic Marek

Huta Voivozi • 2001. április 23.

Egy bihar megyei szlovák közösségből származom, Sólyomkővárról. Kezdetben nem voltam biztos, hogy a teológián van a helyem, habár belülről régóta éreztem, hogy pap szeretnék lenni. Albert Ágoston plébános atya és sokan mások biztatására, akik láttak valamit bennem, mégis úgy döntöttem, hogy a papság felé vezető úton indulok el. Néha egy kissé érzékeny és zárkózott vagyok, de tudok igazán szívből is örülni, illetve néha lobbanékony is tudok lenni. Nagyon szeretek a templomban lenni és ministrálni, szabadidőmben pedig szívesen sportolok, különösen a focit kedvelem.