III. évfolyam

I. évfolyam

DSC_0537.gif

Balázs Barnabás

Székelykeresztúr • 1999. június 24.

A nevem Balázs Barnabás, 1999. június 24-én születtem Székelykeresztúron. Általános és középiskolai tanulmányaimat szülővárosomban végeztem. Harmadikos koromban kezdtem aktívan templomba járni és ekkor hívott meg a plébánosom ministrálni. Beleszerettem az oltár körüli szolgálatba és kijelentettem, hogy én is pap leszek. A plébániai életben mindig kivettem a részem: táborok, ifjúsági órák, szentmisén való szolgálat. Éreztem mindig, hogy az Isten és embertárasaim mellett a helyem, valamint tennem kell valami jót másokért, s hogy talentumaimat nem áshatom el, hiszen azokat másokért kaptam. Tizenkettedik osztály karácsonya előtt sikerült kimondanom az igent, ebben találtam meg lelki békémet. Hála és köszönet a Jóistennek, drága szüleimnek és minden jóakaratú embernek.

DSC_0544.gif

Gergely József

Csíkszentmárton • 1998. augusztus 17.

A nevem Gergely József. 1998.08.17.-én születtem. Jelenleg Csíkszentmártonon élek hivatásos és mélyen vallásos nevelőszülőknél.  Középiskolámat a Gróf Majláth Gusztáv Károly Római Katolikus Teológiai Líceumban végeztem. Bár nem tudom egész pontosan ki vagyok, mit kell tennem, de azt igen, hogy Isten valami különlegeset szán gyermekeinek…és nekem is. Egy pár megpróbáltatás után rájöttem, hogy az élet tele van kihívásokkal, meglepetésekkel, furcsaságokkal és úgy gondoltam, gondolom, a papság is ezek csoportjába tartozik. Ezért 12. osztály végén teljesen elhatároztam, hogy én is szeretnék e meglepetésekkel és kihívásokkal megbirkózni, ezért jelentkeztem a  gyulafehérvári teológiára. Itt megtanulhatom, hogyan is kell méltóságteljesen megbírkózni a feladatokkal, melyek a nagybetűs életben rám, ránk várnak. 

DSC_0756.JPG

Nagy Emil

Szováta • 1999. július 27.

A nevem Nagy Emil, Marosvásárhelyen születtem 1999. július 27-én , Szovátán nevelkedtem. Tanulmányaimat Szovátán kezdtem az S. Illyés Lajos általános iskolában, a középiskolai tanulmányaimat pedig Gyulafehérváron, a Gróf Majláth Gusztáv Károly Római Katolikus Teológiai Líceumban végeztem. Már kiskoromban éreztem a Jóisten hívását. A középiskolai éveim alatt még jobban körvonalazódott bennem a vágy a papi hivatás iránt. Végül elfogadtam Isten hívását és sikeres érettségi után felvételt kértem a gyulafehérvári Megtestesült Bölcsességről nevezett Római Katolikus Szemináriumba.

“Mert erre vagytok hivatva, hiszen Krisztus is szenvedett értünk, példát adva nektek, hogy kövessétek nyomdokait.” 1 Pét 2,21

DSC_0748.JPG

Tuzson Balázs

Sepsiszentgyörgy • 1998. december 21.

.